Svaka žena zna da je frizura esecijalna stvar u specijalnim prilikama kada želi izgladati lijepo, bilo da je to vjenčanje, maturalna zabava ili party.

Uz cipele i odgovarajuću odjeću frizura igra veoma važnu ulogu našeg "stylinga". Ove sezone stilisti su nam ponudili široku paletu frizura za specijalne prilike koje će vam pomoći da iz svoje kose izvučete najbolje što možete, a druge ostavite "bez daha".

Evo nekih savjeta za savršenu svečanu frizuru, koja ne mora uvijek biti strogo klasična. Istražite nove trendove i otkrijete kreativnije varijante...

Frizure za vjenčanje

Vjerujemo da ste sa oduševljenjem dočekali ovaj "veliki dan" u u vašem životu i sve ste isplanirali do detalja, ostala je još smao famozna frizura. Šta učiniti i kako? Bilo da se radi o punđi, pletenici ili jednostavno želite slobodno pustiti kosu savjetujemo vam da se bar mjesec dana unaprijed kosultujete sa frizerom koji će odrediti koja frizura najbolje pristaje vašem obliku lica, jer posljednja stvar koju želite je "bad hair day". Ukoliko su vam dosadile klasične punđe i visoki standardi elegancije, slobodno istražite neke nove stilove koje će na pravi način odražavati vašu osobnost. Nekolko interesantnih prijedloga pogledajte u našoj fotogaleriji.

Frizure za maturalne zabave

Svaka djevojka želi imati perfektan "look" za tu specijalnu noć kojom se obilježava zavšetak jednog poglavlja njenog života. Uz odjeću i šminku, frizura će još jedna od bitnih karakteristika "stylinga" po kojem želite ostati upamćeni. Pobrinite se da odaberete pravu frizuru uz koju ćete se osjećati ugodno i samopouzdano. Bitno da se ona dobro uklapa uz vaš outfit i makeup, kao i uz oblik lica, bilo da ste se odlučile za romantičan, elegantan, otkačen ili avangardan "look" frizura bi trebala da prati vaš styling. Preporučujemo one koje će vašem licu dati mekoću i mladalački izgled u skladu sa vašim godinama.

Podignuta kosa za svečane prilike

Bilo da idete na rođendan, party, poslovnu večeru ili opuštenu zabavu sa prijateljima...podignuta kosa je uvijek dobar izbor. Ona dopušta širok spektar mogućnosti, a najbolje od svega je štp lice dolazi do punog izražaja. Možete je uviti i ležerno zavezati kako biste dobili romatični "look". Ukoliko želite dobiti na volumenu, možete je natapirati i začešljati prema stražnjem dijelu... Ako želite nešto orginalnije stavite neobičan ukras ili rajf, što će naglasiti profinjenost, a par ukosnica također može napraviti čudo.