U posljednje vrijeme svjedoci smo raznoraznih izbora ljepote, no mnogo medijske prašine podiglo je posljednje online istraživanje njemačkog Bilda na kojem se glasovalo za najseksi naciju Europe.

Od pet milijuna anketiranih čak ih je 42 posto svoj glas dalo Italijanima zbog neodoljivog šarma i rječitosti. Talijanke su malo lošije prošle, zauzele su tek treće mjesto, poslije Šveđanki i Španjolki. Osim Italijana, neodoljivi su Španjolci i Portugalci, slijede ih Mađari, Šveđani, Nijemci, Austrijanci, Česi. Balkanci bi se uistinu trebali zabrinuti - najviše su na ljestvici Grci, na 12. mjestu, a Hrvati su zauzeli posljednje, dvadeseto mjesto

 

Šta to Italijani imaju?!

ŠARM

Ono čime Talijani oduševljavaju pripadnice ljepšeg spola neosporivo je šarm kojim zrače. Čak i oni muškarci koji se ne mogu pohvaliti apolonskim tijelom i ljepotom imaju "ono nešto", tzv. faktor x kojim poput magneta privlače žene.

- To im je u krvi, taj latino karakter, pokreti, geste, odnos prema ženama - opisala je jedna od anketiranih žena.

RJEČITOST

- Ako ste od onih žena koje padaju na "spiku", pravi, rasni Italijan oborit će vas s nogu - piše u jednom od objašnjenja zašto su baš Italijani najseksepilniji.

Poznati su po svojoj rječitosti, pristupima koji nisu šablonizirani, jako dobro slušaju i daju pametne replike. Svjesni su da je najveća ženska erogena zona mozak i često igraju baš na tu kartu.

ROMANTIKA

Mnogima je Italija sinonim za romantiku jer upravo iz te zemlje potječu neke od najljepših ljubavnih priča svih vremena.

Italijane desetljećima prati glas velikih zavodnika upravo zbog njihove romantične crte te želje da udovolje partnerici. Za njih je zavođenje igra u kojoj uživaju (gotovo koliko i u nogometu).

STIL

Italijane krasi posebna povezanost s modom. Kadri su nositi nemoguće kombinacije u kojima bi svi drugi izgledali smiješno.

- Jedino oni mogu nositi ženskaste uzorke i istodobno izgledati seksi, svi drugi izgledali bi kao homoseksualci - ističe jedna od dama koju su očarali momci s Apeninskog poluotoka.

NJEŽNOST

Premda žene vole vidjeti u muškarcu zaštitnika, mnogo su im draži muškarci koji imaju i mekanu, nježnu stranu. Italijani imaju idealan omjer tih dviju osobina - prema van oni su snažni, a iznutra su požrtvovni muškarci kojima su sreća i zadovoljstvo žene na prvome mjestu.