Dugo se pokušavalo skinuti krivicu s čokolade za njene pubertetske doprinose tenu, a sada i stiže preporuka od barem dvije štangice dnevno za rješavanje problema sa bubuljicama!

Povezanost problematičnog tena i konzumacije čokolade sporna je već godinama - dok znanstvenici smatraju da direktne veze nema, konzumenti tvrde drugačije ili pak obrnuto.

Mukama i nagađanjima na kraj bi mogla stati Acne Care, nova čokoladica iz kategorije tzv. funkcionalne hrabe, napravljena ciljano da pomaže rješavanju problema mladih s bubuljicama.

Uz klasične blagodati čokolade, ova sadrži povećanu količinu antioksidansa i mikronutritijenta koji 'raščišćuju' ten. Američki proizvođač čokoladice, firmaa Frutel, tvrdi da se uz dvije štangice dnevno rezultati već vide za dve sedmice.

Uz rješavanje akni, na tržištu je već prisutan i Nicotizer, piće koje pomaže pušačima u odvikavanja od cigarete te tortilla čips bogat antioksidansima. Vrlo plodno tlo za obogaćivanje predstavlja i buteljirana voda, pa je nakon raznih wellness bočica stigla i Bran Water, voda obogaćena cinkom i vitaminima koja 'garantira' poboljšanje memorije.