Čudotvorna krema protiv celulita koja uništava i najtvrdokornije naslage istoga u samo devet minuta uskoro dolazi u Evropu, pišu britanski mediji.

Američka krema protiv celulita - Adonia LegTone serum konačno slijedeće sedmice dolazi i na evropsko tržište.

Krema koja zateže kožu pogođenu celulitom djeluje u samo devet minuta, a bazirana je na regenerativnoj moći biljnih matičnih ćelija koje, prodirući duboko u 'narančinu koru', dopiru do zdravih ćelija i učvršćuju omekšanu površinu kože.

Proizvod čija je prva serija u SAD-u rasprodana u samo sedam dana, već je naručilo 100.000 Britanki, piše Daily Mail.

Proizvođači čudotvorne kreme iz kompanije Green Island Labs tvrde da je u kliničkim istraživanjima dokazano da u prvih devet minuta nestaje 47% naslaga celulita, dok u slijedećih šest sedmica taj postotak poraste na 70%.

'Većina sredstava protiv celulita nije klinički ispitana i većinu žena ostavlja isfrustriranima, a pored zdrave hrane i vježbanja, ženi ipak treba pomoć kozmetike da se riješi ove neugodne pojave', dodaje proizvođač.

Iz ove kompanije također su potvrdili da se radi o biljnom proizvodu koji ne sadrži nikakve nedozvoljene supstance, a aktivnu supstancu čine 23 vrste organskih biljnih ulja, među kojima su ulja ruzmarina i đumbira.

Proizvod je odobrilo Ministarstvo zdravstva države New York.