Trik koji je oduševio žene

Želite promijeniti frizuru, ali niste sigurni na koju duljinu, isprobajte ovaj test. Sve je u kutevima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa

Žene su često u dilemi - ošišati se ili ne, odnosno hoće li im se kratka kosa pristajati. Mnoge će misliti da će im kratka frizura pristajati ako im stoji zalizana kosa ili pak rep, no frizeri otkrivaju puno točniji i konkretniji test. 

Riječ je o pravilu od 5,75 cm, a tu je magičnu mjeru otkrio jedan od najvećih 'faca' iz svijeta frizura, Giles Robinson.

- Sve je u kutevima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa - dodaje Giles. Ispod slike pronađite upute kako odrediti pristaje li vam kratka kosa:



Mjere prikazane u inčima, a ne centimetrima, A slika radi ilustracije mjerenja. 1 inch = 2.54 cm

Stavite olovku vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite kolika je udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam više laskati duga kosa. Ako je udaljenost manja od 5,75 cm - ne možete pogriješiti s kratkom frizurom, piše Elle.

Naravno, treba uzeti i obzir sami tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se trebate i dalje savjetovati s frizerom, kažu stručnjaci.