DOVOLJAN JEDAN SASTOJAK

Unutrašnjost frižidera često može poprimiti neugodan miris usljed mješavine različite hrane koju unutra skladištimo, a jedan savjet s TikToka mogao bi pomoći da se neutrališu.

Chantel Mila, koja se zove @mama_mila na TikToku, je stručnjakinja za čišćenje koja je u svom videu otkrila koliko je važno redovno čistiti frižider i sudoperu jer su to mjesta koja sakupljaju prljavštinu brže nego što mislite.

U videu je podijelila svoja tri najbolja savjeta kako da budu svježi, a jedan od njih bio je i kako se riješiti neugodnih mriisa.

Iako se vaš frižider može činiti čistim, ponekad u njemu ostaju dugotrajni mirisi kojih se jednostavno ne možete riješiti.

Kako se to ne bi dogodilo, Chantel je rekla da talog kafe stavite u malu posudu ili šolju i ostavite u frižideru.

Azot u kafi pomaže da se brzo i sigurno neutrališu mirisi u vazduhu.

Također, podijelila je i trik kako da očistite plastične police i ladice u frižideru koje su označene ljepljivim ostacima i ružnim mrljama.

Da biste uklonili ove neželjene mrlje i učinili da zablista, trebat će vam tri sastojka:

Pomiješajte jednake dijelove vode i sirćeta s dvije kašike ekstrakta vanilije u bočici s raspršivačem, a zatim koristite ovu otopinu po cijeloj površini vašeg frižidera. Obrišite ga krpom i to bi trebalo otkloniti sve mrlje.

 
@mama_mila_ 3 easy tips to keep your kitchen sparkling ✨ #homehacks #hometips #kitchenhacks ♬ About Damn Time - Lizzo