IZAZVALA RASPRAVU

Australska manekenka Maddison Lieberwirth oglasila se na društvenim mrežama s vrlo oštrim upozorenjem za svoje muške pratitelje, zbog čega je izazvala podijeljene reakcije.

Naime, Maddison kaže da ako muškarac lajka neku od njezinih fotografija u bikiniju ili selfi, a u vezi je, ona će to reći njegovoj djevojci.

"Nisam od onih koji se igraju. Reći ću tvojoj djevojci da si lajkao moju fotografiju. O moj Bože, momku s dugogodišnjom djevojkom sviđaju se moje fotografije — ne, ti si ljigavac i pomalo si gubitnik i reći ću tvojoj djevojci, varalico! Ja nisam takva. Maknite se s Instagrama jer se sramotite", upozorila je Maddison.

Rasprava o tome je li u redu ili ne lajkati tuđe objave na društvenim mrežama dok ste u vezi posljednjih je godina prilično aktualna. Neki kažu da to nije varanje, neki kažu da jest, no australska seksologinja Isiah McKimmie kaže da nije važno radi li se o varanju ili ne, već o činjenici da je neugodno.

"Iako je neko varanje doista očito, ono što se klasificira kao izdaja ili neprikladna interakcija bit će malo drugačije za svakoga. Ne uključuje svako varanje seks ili čak fizički kontakt. Neka nevjera je emocionalna. 'Digitalno varanje' ili 'cyber nevjeru' mnogi ljudi još uvijek smatraju varanjem. Varanje je zapravo sve što ruši granice (i eksplicitne i implicirane) i povjerenje u vašoj vezi", objasnila je McKimmie.