POPULARNE NA MREŽAMA

Društvene mreže mogu učiniti da određeni predmeti, odjeća, nakit pa čak i osobe postanu popularni preko noći, a jedan takav primjer su i termos boce koje su postale "omiljeni modni dodatak TikToka" i drugih društvenih mreža.

Riječ je o Stanley termos bocama, proizvodima kompanije koja je poznata po izdržljivom posuđu. Međutim, mnogima nije jasno zbog čega su ove boce toliko popularne.

@stephgmacedo Its a vibe 🤍 #fyp #stanleycup #stanley #aestheticfinds #cleanaesthetic ♬ Collide (sped up) - Justine Skye
Sudeći po komentarima s društvenih mreža kupci su se zaljubili u njihovu kvalitetu i mogućnost da piće drži hladnim satima, a u posljednjih nekoliko godina čaša je postala hit na društvenim mrežama zahvaljujući oduševljenim preporukama mama blogerica i popularnim profilima za recenzije na Instagramu i TikToku.

Tokom 2022. došlo do povećanja prodaje ovog proizvoda od 275 posto u odnosu na prethodnu godinu, a prodaja u SAD-u svih veličina čaše porasla je za 751 posto do danas.

@justtkass I think i may have too many 😅 #stanleycup #funny #fyp ♬ original sound - South Park
Kaže se da boca drži pića hladnima do 11 sati, vrućima sedam i čak drži led do dva dana. Hvale je zbog kapaciteta, kao i ručke što olakšava ga nošenje na posao ili na trening.

Postoje različite veličine boce, a ona najveća koja je i najpopularnija se može pronaći po cijeni od 60 eura.

Uz sve navedeno i brojne prednosti koje pruža, ipak su društvene mreže najzaslužnije za njihovu popularnost te su postale "it" modni dodatak.