PRIMIJENITE IH VEĆ DANAS

Skinuti masne naslage na stomaku zna biti vrlo zahtjevno, ali nije nemoguće. Postoje brojne metode uz pomoć kojih je moguće postići ravan stomak kao što su trčanje i vježbanje, ali postoje još neki načini koji će vam pomoći u ovom procesu.

Redovna aktivnost ne samo da je dobra za fizičko zdravlje, ona nosi brojne benefite i za mentalno zdravlje. Međutim, da biste postigli ravan stomak, trebali biste uvesti i neke druge navike u ishrani.

Unosite više vlakana

Konzumiranje vlakana je ključno za naš organizam, jer se duže osjećamo sitim, a potrebna su nam i za pravilan rad crijeva. Osim toga, namirnice bogate vlaknima su uglavnom niskokalorične pa ih je poželjno unositi u većim količinama.

Povećajte unos proteina

Unos proteina je također bitan, jer gradi i održava mišićnu masu, a osim toga pomaže i održavanju sitosti. Preporučuje se unos proteina kao što su jaja, piletina, puretina i govedina, ali nije loše da unos proteina pojajčate s onima u prahu.

Unosite više zdravih masti

Masti su visokokalorične, ali također neophodne za naš organizam. Zbog toga se preporučuje da ih jedete u malim količinima i da birate one namirnice koje sadrže mononezasićene masne kiseline. U tu skupinu spadaju namirnice kao što su maslinovo ulje, orašasti plodovi, maslac od kikirikija, avokado i jaja.

Prepoznajte osjetljivost na hranu

Osjetljivost na hranu može uzrokovati nadutost i zatvor pa će vaš stomak izgledati veće. Obratite pažnju prilikom konzumacije hrane kako biste znali koje namirnice vaš organizam ne podnosi. U ovu skupinu namirnica nakčešće spadaju mliječni proizvodi, jaja i gluten.