UČINKOVITE NAVIKE

San je presudan faktor ako želite izgubiti suvišne kilograme, a njegov nedostatak može spriječiti vaš napredak u mršanju, navodi Sleep Foundation.

Ali jeste li znali da snagu sna možete iskoristiti u svoju korist kako biste lakše sagorjeli masnoće?

Topljenje tjelesnih masnoća zahtijeva kombinaciju zdravih prehrambenih navika, redovne tjelesne vježbe i promjene načina života.

Važno je ipak pronaći neke svoje načine i rutine vježbanja, što je ključno za sagorijevanje masnoća i izgradnju mišića, a da istovremeno to budu vježbe u kojima uživate.

Također, zdrava prehrana ključna je i neophodna za mršanje, a upravo stres i nedostatak sna dovode do poremećaja metabolizma, povećanog osjećaja gladi te potiču mršanje.

Iako ne postoji čarobni trik za mršanje preko noći, ipak postoje mali, ali učinkoviti načini da izgubite suvišne kilograme.

Evo nekoliko savjeta stručnjaka kako otopiti masnoće dok spavate:

Smanjite temperaturu

Održavanje hladne spavaće sobe može pomoći tijelu u sagorijevanju više kalorija dok pokušava regulirati unutrašnju temperaturu. Studije su pokazale da spavanje u hladnoj prostoriji može povećati smeđu masnoću koja sagorijeva kalorije i stvara toplinu.

Izbjegavajte jesti prije spavanja

Jedenje kasno uvečer može poremetiti san i ometati prirodni proces sagorijevanja masti u tijelu. Ako ste gladni prije spavanja, odlučite se za lagani međuobrok s visokim udjelom proteina i malo ugljikohidrata.

Pijte biljni čaj

Neki biljni čajevi, poput kamilice, paprene metvice ili korijena valerijane, mogu vam pomoći da se opustite i bolje spavate.

Pijenje čaja prije spavanja također može potaknuti metabolizam i pomoći tijelu u sagorijevanju masnoća dok spavate.

Smanjite stres

Visok nivo stresa može dovesti do proizvodnje kortizola, što može potaknuti skladištenje masnoća i debljanje. Pokušajte smanjiti stres prije spavanja prakticirajući tehnike opuštanja poput meditacije, dubokog disanja ili joge.

Koristite eterična ulja

Određena eterična ulja poput lavande, paprene metvice ili bergamota mogu potaknuti opuštanje, smanjiti stres i pomoći da bolje spavate. Možete ih koristiti u ulju za masažu ili soli za kupanje.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna može poremetiti metabolizam, povećati glad i pospješiti debljanje. Nastojite spavati najmanje sedam do osam sati noću.

Izvor: Faktor