SAVJETI

Svakodnevna njega lica bitna je za održavanje lijepog i zdravog izgleda. No, vrlo je važno znati da ono što većini odgovara nužno ne znači da će pomoći našoj koži. Upravo zbog toga naglasak se stavlja na kreiranje personalizirane njege te postepenog otkrivanja proizvoda koji vašoj koži odgovaraju.

Često kod potrage za idealnom rutinom kao i tokom traganja za adekvatnim proizvodom možemo krivo tumačiti neke znakove. U skladu s tim brojni pogrešno tumače masnu kožu kao tip kojem nije potrebna hidratacija.

Nepogodni vremenski utjecaji, nepravilna prehrana, nedovoljna količina tekućine koju unosimo u organizam kao i korištenje neadekvatnih proizvoda može utjecati da naša koža postane dehidrirana. U skladu s tim svaki tip kože bilo da se radi o suhoj, normalnoj ili masnoj treba dodatno hidratizirati.

Za ovaj korak ne trebaju vam neke posebne pretrage ili tehnike. Naime, potrebno je samo da dodirnete svoju kožu i promatrate da li je zategnuta ili ne. Ukoliko je vaša koža pretjerano zategnuta znači da je dehidrirana, dok će hidratizirana koža biti meka i ugodna na dodir.

Izvor: Coolstyle