PRIRODNI PRIPRAVCI

Koliko puta vas je bol u stopalima natjerao na opcije o kojima nikada niste ni razmišljali? Svima se to dogodilo barem jednom.

Istina je da za bolna i otečena stopala ne morate odmah u apoteku. Sami sebi možete pomoći i prirodnim sastojcima koje obično imate u kuhinji.

Evo nekoliko primjera:

Limun će utjecati na bolna stopala
Napravite oblogu od limuna, tako što ćete iscijediti limun u malu količinu vode. Pred spavanje natopite pamučne čarape, blago ih iscijedite i obujte. Preko njih obujte druge, suhe čarape. Na ovaj način odmorit ćete umorna stopala u toku noći.

Nana osvježava
Poznato je da ulje od nane uništava bakterije. Nanesite ulje na umorna stopala i dobro utrljajte. Osjećat ćete se bolje istog momenta. Tretman ponavljajte koliko je potrebno, bez potrebe za ispiranjem.

Kupka sa soda bikarbonom
Napunite lavor sa četiri litre tople vode i dodajte pola šolje sode bikarbone. Miješajte dok se soda ne rastvori, a zatim potopite stopala. Držite ih u kupki oko pola sata, pa zatim isperite hladnom vodom.

Kupka od sirćeta
Kupka od sirćeta imat će isti utjecaj na stopala kao i kupka od sode bikarbone. Napravite kupku tako što ćete izmiješati toplu vodu, malo šampona i šolju sirćeta. Nakon pola sata osjetit ćete kako se otok bolnih stopala smanjuje. Obavezno isperite noge na kraju.

Izvor: Faktor