POGLEDAJTE

Mario Dedivanovic, aka Makeup by Mario, poznat kao šminker Kim Kardashian, podijelio je nedavno na svom TikTok profilu fantastičan makeup tutorijal za vizualno povećanje očiju.

U videu, koji je ubrzo postao viralan, visažist koristi obične umjetne trepavice i eyeliner kako bi potpuno promijenio oblik očiju, vizualno otvorio pogled i podmladio cijeli izgled lica.

Ključ šminkanja je u vrlo preciznom postavljanju umjetnih trepavica, ali prvo Mario preporučuje da liniju tik uz trepavice obrubite olovkom u crnoj boji, a zatim uvijačem uvijete trepavice, pa nanesete maskaru.

U sljedećem koraku, vizažist nanosi umjetne trepavice. Savjetuje da to učinite lijepeći ih što je moguće bliže rubu prirodnih trepavica - od ugla do sredine oka - sve dok ne dođete tik pred vanjski ugao oka.

Tu se događa čarolija!

U vanjskom uglu oka, Mario podiže preostali dio umjetnih trepavica i lijepi ga direktno na kapak.

- Prije nego što dođete do vanjskog ugla kapka, podignite umjetnu trepavicu i "fejkajte" izgled oka. Zalijepite trepavice ravno na kapak tako da ostavite malo prostora između prirodnih i umjetnih trepavica. To će stvoriti lifting učinak – kaže Dedivanovic.

Za kraj, Mario crnim tušem za oči popunjava mali razmak između prirodnih i umjetnih trepavica kako bi prikrio svoj pametni trik i dodatno "otvorio" pogled.

@makeupbymario How I lift the eyes with liner & lashes! #makeupbymario #makeuptutorial #eyeliner #eyelift ♬ Filtered Light - Nik Ammar / Mike Reed
Izvor: Faktor