TRENERI PREDLAŽU

Kad ste loše raspoloženi, davanje prioriteta vježbanju može vam pomoći upravo u savladavanju tog osjećanja.

Vježbanje može pomoći da se izvučete iz tuge i da se vaše emocije pretvore u nešto optimističnije.

Prema opsežnoj studiji o tjelesnoj vježbi i mentalnom zdravlju, istraživači su otkrili da vježba zapravo može promijeniti način na koji mozak funkcionira i smanjiti depresiju i tjeskobu.

Sljedećih nekoliko vježbi imaju snažan potencijal za podizanje raspoloženja, povećavajući motivaciju prema fizičkoj, a zatim i mentalnoj snazi.

Poza djeteta

Ova poza može vas brzo smiriti i unijeti osjećaj mira u vaše tijelo. Otvara vaš torzo i omogućuje vam da se osjećate povezanije sa svojim obrascem disanja.

Ovo je također popularna poza za odmor u gotovo svim praksama joge.

Pas okrenut prema dolje

Pas okrenut prema dolje služi kao obrnuta poza koja može pomaknuti pritisak na vašu krunu, što stabilizira raspoloženje i emocije.

Za neupućene, nemojte zaboraviti držati težinu u nogama i savijati koljena ako vam se tetive koljena ne ispruže.

Most

Poze proširenja prsnog koša otvaraju vam srce kako biste se osjećali sretno i samouvjereno. U pozi mosta ležite ravno sa savijenim koljenima dok podižete kukove prema gore.

To omogućuje vašim prsima da se šire iz svog uvučenog položaja i stvaraju bolje držanje, stvarajući osjećaj samopouzdanja u umu i zadržavajući osjećaj tuge podalje od vas.

Stoj na glavi

Ovaj položaj (za naprednije poklonike joge), inverzija je koja može pomoći u borbi protiv depresije stvarajući pozitivan učinak na vaš emocionalni centar i pomažući u smanjenju proizvodnje kortizola, poznatog kao hormon stresa.

Ova poza također daje energiju tijelu jer koristi brojne dijelove tijela: ramena, glavu, tetive koljena, kičmu i abdomen.

No, ova poza teška je i zahtijeva opću sposobnost ravnoteže u cijelom tijelu te se ne savjetuje da je radite sami kod kuće ili ako je niste nikada prije radili.

Ako je stoj na glavi izazovan za vaš trenutni stepen joge, možete izmijeniti pokret tako da ga vježbate uza zid.

Izvor: Faktor