VIZAŽISTI ISTIČU

Nema ništa loše u starenju i godinama koje se vide na licu. S druge strane, jasno nam je da ono što nam je laskalo s 23 godine možda ne funkcionira na našem licu sa 40 godina.

I upravo na ovo mislimo kada kažemo anti-age makeup - male promjene u šminkanju koje su s godinama neizbježne.

U nastavku pročitajte jednostavne, anti-age strategije koje će vam pomoći ispraviti najčešće greške, unaprijediti vašu makeup rutinu i prikriti godine.

Greška - oštar, naglašen eyeliner

Rješenje - meke, izblendane linije

Ako je eyeliner bio vaš favorit još od srednje škole, vrijeme je da se to promijeni. Oštar potez crnom olovkom/eyelinerom skreće previše pažnje na područje oko očiju, a samim tim i na sitne bore u ovom području.

Jednostavno rješenje: isprobajte neku diskretniju nijansu, poput kakaa, zlatnosmeđe ili boje bakra i izblendajte je. To će vam i dalje osigurati dramatičan izgled, ali na mnogo suptilniji način.

Greška - preskakanje primera

Rješenje - Njegova redovna upotreba

Upotreba primera je dodatni korak, ali itekako vrijedan – osigurava zreloj koži neophodnu vlagu. Osim toga, odgovarajuća priprema kože od suštinskog je značaja da bi šminka, ne samo izgledala dobro, nego i da bi ostala na mjestu.

Jednostavno rješenje - prije pudera, nanesite primer kako biste zagladili bore.

Greška - upotreba puder-rumenila

Rješenje - korištenje kremaste formule

Na obrazima se mogu manifestirati znakovi starenja i oštećenja od sunca, a puderaste forme imaju tendenciju naglasiti fine bore.

Jednostavno rješenje - za ružičasti sjaj, posegnite za kremastim rumenilom. Utapkajte ga vrhovima prstiju malo više od jagodica kako biste kreirali lažni lifting efekt.

Greška - potpuno kamufliranje nedostataka

Rješenje - strateško prikrivanje mana

Primamljivo je pokušati sakriti promjene koje dolaze s godinama, kao što su mrlje, fine linije ili proširene pore, ali koža će izgledati svježije ako se usredotočite na strateško prekrivanje umjesto na potpuno kamufliranje. Primjera radi, teški korektori mogu dodatnu istaknuti tanku kožu umjesto da je prikriju.

Jednostavno rješenje - nanesite podlogu samo tamo gdje je neophodno (na mrlje, prištiće…), i to u tankom sloju. Koristite četkicu s mekim vlaknima kojom ćete nježno izblendati podlogu, bez istezanja kože. Zamijenite mat formule korektora s onim hidratantnim, koje pružaju lifting efekt.

Greška - previše istanjene obrve

Rješenje - puni lukovi


I obrve prave značajnu razliku. Kad su pune, možete nositi manje šminke. Ako ih zanemarite, vaše lice izgledat će znatno starije.

Jednostavno rješenje - da biste ih definirali u samo tri koraka, isprobajte paletu za obrve u odgovarajućoj nijansi.

Prvi korak - popunite prednji dio obrve svjetlijom nijansom – na dijelu najbližem nosu iscrtajte tanke, uspravne linijice koje će imitirati prirodne dlačice.

Drugi korak - upotrijebite tamniju nijansu od luka do kraja obrva.

Treći korak - za optički lifting obrva, nanesite highlighter ispod njihovog luka.

Izvor: Faktor