UTJECAJ VIŠE FAKTORA

Fitness trenerica Amanda Hughes za britanski Independent otkrila je koliko je vremena potrebno da bi primijetili rezultate nakon vježbanja. Iako njihova vidljivost zavisi od pojedinačne forme, kazala je kako bi uz pridržavanje režima vježbanja rezultate mogli vidjeti u roku mjesec ili dva.

Najčešće pitanje u glavama početnika u teretani jeste koliko fizičkog mučenja moraju izdržati prije nego primijete promjenu na svom tijelu?

Iako mnogi mogu početi s treningom iz "manje estetskih razloga" - kako bi dobili više energije ili promijenili svoju dnevnu rutinu - ipak očekuju da vide rezultate napora.

Međutim, koliku ćete promjenu primijetiti u velikoj mjeri ovisi o vašoj kondiciji prije početka nove rutine, piše The Independent.

"Ako nikada ranije niste vježbali, možete očekivati da ćete vidjeti rezultate mnogo brže od nekoga ko je trenirao godinama, jer će njihova tijela biti kondicionirana", pojasnila je fitness trenerica Amanda Hughes.

Istaknula je da se brzina kojom vidimo promjene na našem tijelu razlikuje od osobe do osobe.

Uz to, trenerica je objasnila da ako se držite svog režima vježbanja i trenirate između tri i pet puta sedmično, možete očekivati rezultate u roku od mjesec ili dva.

Međutim, određene varijable mogu utjecati na to, a jedna od značajnijih je ishrana.

Trenerica ističe da je posjedovanje realnog i održivog plana ključ zdrave promjene, a praćenje očiglednih transformacija na tijelu može vam biti dodatna motivacija.

Još jedna stvar koju ističe kao značajnu jeste pronalazak treninga u kojem ćete uživati, a uz pregršt opcija koje teretane nude odabir onoga što vam se sviđa ili je bar podnošljivo donijet će vam najveću korist.