Savjeti

Dobro mjesto za početak čišćenja i organiziranja,stvari je ormarić ispod sudopera jer je kod mnogih jedan od naviše pretrpanih prostora za odlaganje, a savjetu se da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično, ističe profesionalna organizatorica i osnivačica Virginia's Easy Living Solutions Ginny Underwood.

Šta ne treba pohranjivati ispod sudopera

Neotvorene vrećice za smeće i zalihe tableta za perilicu suđa ili deterdženata za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vrijedni prostor, kaže organizatorica iz Bostona Lisa Dooley..

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno pohranjena u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Dooley.

Zapaljive proizvode, razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za namještaj, kaže Underwood.

Kuhinjski ručnici i papirnate vrećice

Ti predmeti ne idu pod sudoper jer ih voda može uništiti pa ih radije spremite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto.

Šta je dobro držati ispod sudopera - organizacijski kuhinjski pribor iako nisu predmeti za pohranu, pribor koji se koristi za organizaciju kuhinju (poput pladnjeva, ladica na izvlačenje, zateznih šipki, kukica i košara) neophodan je za održavanje ormarića ispod sudopera urednim.

Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može u slučaju kapanja zadržati malo vode; to će zaštiti ormar i spriječiti stvaranje plijesni, kaže dizajner interijera David Schneider.

'Osnovna' sredstva za čišćenje

Neka biste sredstva uvijek trebali imati pri ruci; npr. ocat za čišćenje, sredstva za suđe i kuhinjske površine. Mjesto ispod sudopera prikladno je i za pohranu spužvi, četki za čišćenje i pranje ali često ih mijenjajte jer su jedni od najzanemarenijih predmeta u kućanstvima.

Mali aparat za gašenje požara

Iako je rijetko potreban, bolje je imati ga pri ruci i uvijek znati da je ispravan, kaže Dooley za Real Simple.