GENIJALNI TRIKOVI

Liz Amaya objavila je kratki video na Instagramu u kojem je pokazala kako koristiti stare polovice limuna za čišćenje kuće, a njeni trikovi oduševili su mnoge.

Umjesto uobičajenih sredstava za čišćenje, isprobajte ovaj prirodan način i vaša kuća će se sjajiti.

Osvježavanje frižidera

Prvi način na koji možete koristiti stare limune je za osvježavanje frižidera. Jednostavno polovinu limuna stavite u vrata frižidera kako biste uklonili neugodne mirise. Limunska kiselina u limunu djeluje tako da upije sve neugodne mirise i zamijeni ih lijepim svježim mirisom. Vrijedno je zapamtiti da ćete morati mijenjati polovinu limuna barem jednom sedmično.


Uklanjanje hrđe

Drugi način na koji mnogi koriste limun u kući je uklanjanje mrlja hrđe s metala. Jednostavno utrljate limun na mrlje kako biste ih se riješili, a razlog zašto limun djeluje tako dobro je zato što kiselost limunovog soka reagira s kamencem ili hrđom kako bi omekšao i otopio naslage.


Čišćenje tuša

Limun je izvrstan za čišćenje stakla u tuš-kabinama. Jednostavno utrljajte polovicu limuna na vrata kako biste se riješili nakupina, prljavštine i vodenih mrlja.

Čišćenje mašine za suđe

Konačno, limun nevjerovatno dobro pomaže osigurati da vam suđe svaki put izgleda blistavo čisto, te da dezodorira mašinu. No, trik bi se trebao koristiti samo povremeno, a ne svaki put kada koristite mašinu za suđe.