RJEŠENJE

Spavanje tokom ljetnjih vrućina i te kako može biti izazovno, ali ne i nemoguće. Vjerovatno vam se ovih dana svi žale na to kako loše spavaju, a vjerovatno ste i sami iskusili probleme sa snom.

Nebitno da li je u pitanju loša ventilacija, kvar na klima uređaju ili do vaše spavaće sobe jednostavno ne dopire dovoljna količina svježeg vazduha, velika je vjerovatnoća da se ovih dana prevrćete po krevetu.

Prema stručnjacima, idealna temperatura za dobar noćni odmor je između 15 i 19 °C. Međutim, to nije uvijek tako lako postići tokom ljeta. Ipak, imamo rješenje.

Nabavite memorijsku pjenu

Kvalitetan nadmadrac dizajniran da vas rashladi idealan je za spavanje tokom ljetnih vrućina. Zapravo, kupovina jednog takvog može biti djelotvornija od zamjene madraca. Tako održavate tjelesnu temperaturu nižom tokom toplijih mjeseci, a tokom hladnijih mjeseci vam je toplije.

Spavajte bez pokrivača

Nema razloga da koristite deke ili tople pokrivače. Ako ne možete da spavate bez pokrivača, birajte što laganiji.

Sklonite mobilni telefon i isključite lampe

Kad je veoma vruće, i gašenje svjetla, laptopa i uklanjanje telefona i te kako pomaže. Dakle, punite uređaje izvan spavaće sobe i isključite sve što možete.

Razmislite o upotrebi ventilatora

Ako vaša spavaća soba nema klima uređaj, ventilator neće biti adekvatna zamjena. Nemojte ga staviti odmah pored kreveta. Postavite ga ispod otvorenog prozora okrenutog ka vani kako bi uklanjao vruć vazduh iz spavaće sobe.