PRAKTIČNI SAVJETI

Ne preporučuje se stavljati ogledalo tako da gleda prema krevetu jer donosi lošu energiju, niti iznad kreveta. Prema feng shuiju, tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku.

Neka ogledala reflektiraju lijep pogled

Ako vam trpezarija ili dnevna soba gledaju na lijepo drveće, prirodu, nebo, vrt ili bilo što drugo lijepo, postavljanjem ogledala nasuprot njih udvostručit ćete tu ljepotu.

Trpezarije su savršeno mjesto za ogledala

Mjesto za ručanje predstavlja porodično bogatstvo zbog čega ogledalo povećava tu energiju. Također, dobro je i staviti ga negdje u dnevnu sobu gdje se družite i organizirate druženja jer povećava pozitivan chi.

Idealno bi bilo kada bi mogli staviti ogledalo od poda do stropa koje će reflektirati trpezarijski sto, ali tako da ne gleda na ulazna vrata.  

Mala prostorija i uski hodnik

Malu sobu možete povećati ogledalom gdje god da ga postavite. Isto možete učiniti i s dugačkim, uskim hodnikom na koji treba staviti ogledalo uzduž zida. Nemojte postavljati ogledala jedno nasuprot drugome jer će se tako zarobiti chi energija koja će se odbijati jedna od druge i ostati zarobljena u tom prostoru, objašnjava feng shui.

Možete ga postaviti na dno dugog mračnog hodnika kako bi reflektirao svjetlo i pozitivnu chi energiju u prostor. Ali pazite da ogledalo ne gleda prema ulaznim vratima ili kuhinji.

Hodnik

Najbolje je postaviti ogledalo vertikalno uz ulazna vrata ili isto tako, ali na bočni zid. Najveća je greška staviti ogledalo nasuprot ulaznih vrata jer se reflektiranjem ulaza sva energija i mogućnosti odbiju od vas, prije nego vam i dođu, prema feng shuiju.

Stubište

Postavljanjem velikog ogledala na zid stubišta vizuelno ćete ga proširiti, pogotovo ako je usko. To će također stvoriti sreću i pomoći dobroj energiji da kola stubištem. Ne preporučuje se staviti ogledalo u podnožje stubišta jer "reže" noge i kada se penjete i spuštate.

Kupaonica

Ogledalo ne bi trebalo reflektirati zahodsku školjku niti "rezati" glavu bilo kome ko se u njega gleda. Neki preporučuju staviti ogledalo u punoj dužini vrata kupaonice s vanjske strane. Tako se čini da kupaonica nestaje reflektiranjem ostalog prostora.

Kuhinja

U njoj se, prema feng shuiju, ne preporučuje stavljati ogledala.

Spavaća soba

Ne preporučuje se stavljati ogledalo tako da gleda prema krevetu jer donosi lošu energiju, niti iznad kreveta. Prema feng shuiju, tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku.

Sva mjesta na koja ne treba stavljati ogledalo:

- nasuprot kamina (iznad kamina može) jer reflektiranje vatre unosi previše energije
- iznad šporeta (zbog sličnog razloga kao i kod kamina)
- nasuprot ulaznih vrata
- da gleda prema krevetu
- da gleda prema wc šolji