!

Erika Rischko iz Njemačke postala je hit na društvenim mrežama, gdje izvodi razne vježbe i komunicira s fanovima u 81 godini.

Otkako je objavila svoj prvi TikTok u aprilu 2020., stekla je preko 117 000 pratitelja i prikupila preko 2,2 miliona lajkova.

Rischko se prvi put pojavila na društvenim mrežama nakon što je pandemija koronavirusa dovela do zatvaranja teretana i studija za vježbanje. Rekla je da ju je kćerka uvjerila da snimi nekoliko videozapisa s treninga koje će podijeliti s prijateljima i porodicom na Instagramu, ali tada je popularnost TikToka počela rasti.

Uz plesne izazove sa svojim mužem, Rischko je uspješno obavila nekoliko TikTok fitnes izazova. Također je počela objavljivati videozapise svojih uobičajenih svakodnevnih treninga.

Na osnovu njenih videozapisa na društvenim mrežama, gotovo je teško povjerovati da kondicija nije uvijek bila važan dio njezina života. Zapravo je počela vježbati tek u 50. godini života.

"Kako su se oba djeteta iselila iz kuće, osjećala sam se usamljena", podijelila je u intervjuu. Stoga se odlučila za svoje prvo članstvo u teretani. U početku je to nije pretjerano zanimalo, rekla da čak pet godina nije pronalazila zadovoljstvo u fitnessu.

"Tada sam polako počela više trenirati i čak sam se pridružila nekim tri do četverosatnim izazovima u spin klasi i natjecanjima u veslanju", objasnila je.

Danas Rischko vježba čak dva puta dnevno nekoliko dana u sedmici i obožava isprobavati nove stvari u teretani.

"Stalno kombiniram treninge tako da dobijem drugačiji intenzitet ili trajanje. Važno je promijeniti rutinu vježbanja kako biste ojačali i ne trošili vrijeme, zaključila je Rischko.