ODLIČAN IZVOR VLAKANA

Ovaj ukusni orašasti plod bi trebalo da postane redovni dio vaše prehrane, jer na puno načina utječe pozitivno na zdravlje.

Konzumacija pistacija smanjuje nivo holesterola i osigurava tijelo antioksidansima koje obično nalazimo u namirnicama biljnog porijekla.

Ovaj orašasti plod je odličan izvor biljnih vlakana, bjelančevina, raznih vitamina i minerala.

Bogat je kalcijem i željezom, što znači da je dobar za kosti i zube, a isto tako pomaže osobama koje boluju od anemije. Također, sadrži puno kalija što pogoduje osobama koje imaju povišeni krvni pritisak.

Kanadski su stručnjaci također ustanovili kako pistacije smanjuju osjećaj gladi jer kontroliraju hormone koji je stimuliraju te tako mogu poboljšati dugoročno kontroliranje nivoa šećera u krvi.

Istraživanja pokazuju kako redovan unos pistacija može uništiti holesterol, a samim time smanjuje se rizik od srčanog udara. Studije su potvrdile da konzumacija 42,5 grama orašastih plodova poput pistacija smanjuje rizik od infarkta.

Pistacije sadrže niz esencijalnih vitamina, minerala i antioksidanata, poput kalcija, željeza, magnezija i vitamina C te su izvrstan izvor energije. One mogu učiniti i čuda za vašu kožu. Sadržaj vitamina E u plodu je izvrstan antioksidans koji štiti membranu kože od štetnih vanjskih utjecaja. On ubrzava liječenje oštećene kože te se bori protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala.