Savjeti

Ako patite od nesanice, ovu su nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći da 'prevarite' mozak i brže zaspite:

1. Neka vam stopala budu topla, koristite čarape

Prije spavanja, ako su vam stopala hladna, obucite čarape. Zbog preraspodijeljene topline po tijelu vaš vam um govori da je vrijeme za spavanje.

2. Stisnite nožne prste

S toplim stopalima, pokušajte naizmjenično stiskati i opuštati nožne prste. Učinite to svaki put kada nabrojite do 10, a zatim pokušajte otići spavati. Sva napetost u tijelu trebala bi nestati i osjećat ćete se mnogo opuštenije.

3. Pokušajte ostati budni

Iznenadit ćete se da sve što morate učiniti da biste brže zaspali jest ... pokušati ostati budni. Studija je pokazala da ako svom mozgu kažete da ne želite spavati, tada će on taj zahtjev protumačiti na potpuno suprotan način. To možda zvuči paradoksalno, ali zove se obrnuta psihologija.

4. Prisjetite se svog dana

Još jedan trik obrnute psihologije koji možete koristiti je prisjećanje svog dana u glavi. Pokušajte razmišljati o nekim svakodnevnim stvarima koje ste učinili: što ste jeli za večeru, kojim vlakom ste se vratili kući, s kim ste razgovarali. Očito će vam ova tehnika pomoći da se opustite i razbistrite misli od briga.

5. Umijte se hladnom vodom

Prije spavanje se umijte s malo hladne vode.To će smanjiti puls i krvni tlak i učiniti vas spremnim za spavanje.

6. Stavite jastuk ispod koljena

Ako spavate na leđima, stavite jedan mali jastuk ispod koljena. To će smanjiti napor za kralježnicu, a također će omogućiti donjem dijelu leđa da preuzme svoju prirodnu krivulju. Ako spavate na boku, stavite jastuk između koljena. Pomoć će da kralježnica bude usklađenija.

7. Doručak neka bude i večera

Hrana koju biste obično jeli za doručak može biti vaš čarobni trik. Pojedite bananu prije spavanja, ona sadrži kalij i magnezij, tvari koje će vam pomoći da zaspite brže. Možete probati i čaj od banane, piše Bright Side.