Najveći muzičko-zabavni program bošnjačke dijaspore u Švicarskoj

Humanitarna organizacija “Šar” organizuje proljećne susrete u subotu, 08. aprila 2017. godine sa početkom u 19:30 sati.

Proljećni susreti će biti održani u sportskoj sali Unterrohr, Unterrohrstrasse 2, 8952 Schlieren kod Ciriha.
“Velika nam je čast da Vas i ove godine u prvim proljećnim danima možemo obradovati i kazati da se naša tradicionalna druženja nastavljaju. Kao što smo i najavili, ovim rado potvrđujemo da će gosti naših nadolazećih proljećnih susreta ovoga puta biti nama dobro poznate muzičke zvijezde: Menil Velioski, Mirsat Kerić, Imet, Selhan i Ilhan Alija”, kažu za Balkan Plus iz Humanitarne organizacije Šar.
Menil Velioski, muzička zvijezda u usponu koja puno obećava, počastvovan je pozivom što će biti dio velike manifestacije “Proljećni susreti” i on je sa svojim menadžerom Sabitom Derviševićem Sašom napravio human gest kao što to godinama radi Humanitarna organizacija “Šar”.
“Menil i njegov tim su nas veoma pozitivno iznenadili. Oni su pokazali da i u njihovim venama teče plemenita krv, te su odlučili da spuste cijenu za svoj nastup jer se radi o humanitarnom djelu”, kažu iz organizacije.
Inače mladi pjevač Menil Velioski je iz Labuništa kod Struge u Makedoniji, a živi u Sloveniji. Pored pjevanja voli da svira klavijature i to mu je ujedno i hobi i najbolja osobina, kako on kaže. Njegovi uzori su Šaban Šaulić i Šerif Konjević. 2016. godine snimio je singl “Prava ljubav” koja je za jako kratko vrijeme postala veliki hit.
Važno je napomenuti da će pjevače na “Proljećnim susretima” pratiti poznati bend Mirsada Kerića koji inače prati našu najveću folk zvijezdu – kralja narodne muzike, Šabana Šaulića.
Pored druženja, upoznavanja i sklapanja novih prijateljstava, vrhunski pjevači i muzičari su razlog više da prisustvujete najvećem muzičko-zabavnom programu bošnjačke dijaspore u Švicarskoj kojeg organizuje Humanitarna Organizacija “Šar”.

Bujrum te na druženje, ostavite Vaše brige jednom kod kuće!

Humanitarna Organizacija ŠAR, Wallisellen