Nakon trijumfalnog koncerta u prepunoj Areni Stožice u Ljubljani prošlog mjeseca, Dino Merlin priredio je još jedan spektakl svojoj publici i to ovaj put u najvećoj dvorani Makedonije - "Boris Trajkovski" u Skoplju.

Ulaznice za koncert najveće zvijezde Balkana bile su rasprodane dan unaprijed, te organizatori procjenjuju da je koncertu prisustvovalo više od 10.000 ljudi, među njima i nekoliko stotina Kosovara.
Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova sa Dininog posljednjeg albuma - pjesmom "Školjka", koja do danas ima više od osam miliona pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Dine Merlina.
Fantastična atmosfera od samog početka nije jenjavala do samog kraja, a novi i stari hitovi su u kombinaciji s posebno pripremljenim aranžmanima i koreografijom doprinijeli da koncert ostavi neizbrisiv trag u sjećanjima makedonske publike.
Produkcijski i tehnički tim od 50 ljudi zaduženih za realizaciju turneje Hotel Nacional proizveo je za Dinu Merlina posebno dizajniranu binu na tri nivoa, dok su koncert pratili najsuvremeniji svjetlosni efekti te sveukupno najviši produkcijski standardi u ovom dijelu Evrope. U umjetničkom i produkcijskom smislu koncert je opravdao očekivanja vrhunskog audio-vizuelnog spektakla kakav i zaslužuju “velike utakmice na velikim terenima”, kako je to najavljeno na rekordno posjećenoj konferenciji za novinare dva mjeseca u susret koncertu u Skoplju.
Nakon koncerta u Skoplju, 11. aprila Dino dolazi u Spaladium Arenu u Splitu, a organizatori izvještavaju da među dalmatinskom publikom vlada ogroman interes za ovaj veliki dvoranski koncert - prvi nakon pet godina. 
Nakon Splita slijedi koncert u jednoj od najvećih dvorana Austrije - TipsArena u Linzu u kojoj Dino Merlin nastupa 9. maja, svega desetak dana nakon Robbieja Williamsa.