Odlazak legende

Sarajevski muzičar Kemal Monteno preminuo je u 66. godini života...

Kemal Monteno preminuo je u 66. godini u Zagrebu. Kemo je nakon operacije prije dvije sedmice opet završio u bolnici zbog visoke temperature i oslabljenog imuniteta. Naime, 16. studenog prošle godine sarajevski pjevač bio je na operaciji kojom su mu transplantirali bubreg. Nakon poziva liječnika da su mu pronašli odgovarajući bubreg, Kemo se razveselio što će konačno doći kraj odlascima na dijalizu. Operacija je prošla bez komplikacija, a glazbenik je neko vrijeme bio u izolaciji na odjelu intenzivne njege. Tri sedmice nakon transplantacije bubrega, pjevača su liječnici pustili kući.
Bogatu karijeru Monteno počinje graditi 60-ih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'. Krajem sedamdesetih publiku osvaja pjesmama 'Zemljo moja' i 'Sarajevo, ljubavi moja', a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma: 'Muziko, ljubavi moja', 'Žene, žene', 'Moje pjesme, moji snovi', 'Za svoju dušu', 'Dolly Bell', 'Uvijek ti se vraćam', 'Moje najdraže pjesme', 'Romantična ploča', 'Kako da te zaboravim', 'Pjesme zaljubljenika', 'Hvala svima. Kemo i prijatelji', 'Dunje i kolači', 'Zlatna kolekcija', 'Samo malo ljubavi' i 'Šta je život'.
Surađivao je s brojnim poznatim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Dražen Žerić i drugi.