Izdala novi album

"Bilo je teško nakon gotovo četrdeset godina stvaralaštva odabrati 45 kompozicija i u njima pomiriti ukus onih koji su slušali moju muziku, i vlastiti senzibilitet", kazala je proslavljena bosanskohercegovačka kantautorica Jadranka Stojaković na predstavljanju svog novog komilacijskog CD-a "Boje zvuka".

Zahvaljujući podršci muzičke produkcije Radio-televizije RS, muzika Jadranke Stojaković ponovo je uz one koji su Jadrankine pjesme odrastali, zaljubljivali se, ali i uz one koji se sa opusom ove kantautorke tek susreću. Novi album sastoji se od tri nosača zvuka i jednog DVD-a.
"DVD mi je posebno drag, jer je to moj posljednji koncert održan 2011. godine, nakon povratka iz Japana", kazala je Stojaković.
Proslavljena bh. umjetnica osamdesetih godina svoju sarajevsku adresu zamijenila je Zemljom izlazećeg sunca i tokom svog boravka u Japanu intenzivno je nastupala, komponirala, slikala i izlagala. I sam omot albuma kolaž je njene četiri slike, četiri godišnja doba.
Zbog teške bolesti, oštećenja motornog neurona, Jadranka je koncertne podije zamijenila invalidskim kolicima, ali kao muzički producent u RTRS-u i dalje komponuje instrumentalnu muziku i radi s mladim muzičarima iz Banje Luke.
"Ja stalno pijem lijekove, ali moje zdravstveno stanje je takvo da mi je teško kazati kada ću izdati novi album. Sve zavisi od dana do dana, od mogućnosti da otpjevam jednu ili dvije pjesme", kazala je Stojaković.
Sarajevo, grad kojem je tako mnogo dala, ovoj umjetnici nakon povratka iz Japana okrenuo je leđa. U svom domu zatekla je neke nove ljude, a stan koji su joj dali na korištenje potpuno je neuvjetan za život u njenom zdravstvenom stanju. 
Jadranka Stojaković danas živi u Domu za stara lica Caritasa Banjalučke biskupije. I sanja o vlastitom kutku, o životu koji neće živjeti kao ptica, zatočena u krletki.