DokuKino

Četiri člana svjetske grupe "Metallica", James Hatfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo, nastupit će i u Prizrenu 9. oktobra, putem velikog ekrana.

Prizrenski "DokuKino" je među više od 3000 kina širom svijeta koji će na veliki ekran donijeti snimljenu verziju koncerta "Metallica & San Francisco Symphony: S&M2". 
To je prilika da hiljade obožavatelja širom svijeta osjete koncert S&M2 grupe Metallica, popraćen simfonijskim orkestrom iz San Francisca, održanog 6. i 8. septembra u Chase centru. Pod diregentskom palicom Michaela Tilsona Thomasa, 35.000 ljudi prisustvovalo na dva koncerta koji su snimljeni kako bi bili zapakirani u filmsku verziju, a koji će se istovremeno prikazivati u svjetskim kinima 9. oktobra.
Da biste na ovaj način doživjeli 150-minutni koncert, "DokuKino" je već pustio u prodaju ulaznice.
"Osim publike koja je prisustvovala u Chase centru u San Franciscu, niko drugi još uvijek nije mogao vidjeti ovaj svjetski performans. Zato su se obavezali i realizirali ga u kinematografskoj verziji, te će kao film biti predstavljen javnosti”, rekla je menadžerica "DokuKina", Valtida Shukriu.