U izdavaštvu DIVAN-a u Skoplju, a na zadovoljstvo čitateljstva izašla je iz štampe nova knjiga "Vrijeme džehennema", autora Šefkije Borančića.

Ovo je već osmi njegov roman, književno stvaralaštvo koje i po kvalitetu i po obemu je na samom vrhu, u najmanju ruku balkanske književnosti. Recenzenti romana su: Akademik prof. dr  Ferid Muhić, prof. dr Šefket Krcić i doc. dr Zećir Ramčilović. Idejno rješenje i dizajn korica su djelo umjetnika Muradina Begovića. Lekturu i pogovor napisala je Amina Porović – Bajraktarević.
Šefkija Borančić u romanu jezički izvorno i bogato, ali jednostavno i nenametljivo, kao Bošnjak uvijek kroz vizuru ličnog i proživljenog, lično svog i svog naroda posmatra i prikazuje historijske činjenice, ali i nameće ne samo egzistencijalne, nego i suštinske moralne dileme Bošnjaka tokom minulog stoljeća sve do danas. U svojoj recenziji akademik prof. dr Ferid Muhić zaključuje: "Romanom Vrijeme džehennema Šefkija Borančić je pružio priliku Bošnjacima da razumiju sebe i vrijeme u kom žive, bolje nego što su to učinile mnoge knjige i politički programi!"
O stvaralaštvu i književniku Borančiću u svojoj recenziji doc. dr Zećir Ramčilović kaže: "O romanu 'Vrijeme Džehennema' i njegovom autoru Šefkiji Borančiću i stotine stranica da napišeš može biti malo, i samo naslov romana i ime autora da napišeš reći ćeš mnogo. Ima pisaca koje ne treba posebno preporučivati da bi se čitali, ima naslova koji takođe djeluju izazovno. U ovom slučaju je kristalno jasno zbog čega je za nas više nego potrebno pročitati ovu bošnjačku istinu i izvući pouku iz nje."