Nova knjiga Meljimana Mustafija "Zov na igru"

Ovih dana je iz štampe izašla nova knjiga dječije poezije "Zov na igru", autora Meljimana Mustafija iz Lokvice.

U ovoj knjizi, pjesnik Mustafi, kroz stihove, pokušava da dočara dječiju igru, osnov svih odrastanja, nudeći pjesničke slike dječjih snova, nadanja i iskonske potrebe za igrom.
Recenzent njegove nove knjige Rešat Fazli, osvrčući se na dječije stvaralaštvo Mustafija, ističe da se on "javlja iznova javlja svojim mladalačkim stihovima u kojima mladost i vedrina života ne jenjavaju već struje kao napeta struna koja, razvučena i vitalna, uvijek daje svježi zvuk i razgaljuje naše najmlađe. Izgleda da svježina njegova sela, pruženog ispod same Šare, koja mu nudi stalno nove motive, je neiscrpna i čini ovog pjesnika uvijek novim i vedrim, te se kao takav i javlja stihovima koje rado pružamo najmlađima da se uz njih vaspitavaju i bodre na istrajnost u odrastanju”.
Pjesnik Meliman Mustafi je još kao dijete zavolio mudrosti i narodne pjesme svoga kraja, koje su mu poslužile kao putokaz i obrazac jednostavnosti pisanja teksta, koji svako može da razumije.
Osim stihozbirke “Zov na igru”, objavio je i sljedeće naslove: "Šarska lira", "Budi čovjek", "Vrijeme nikog ne čeka", "Moja najveća radost". Napisao je i roman "Gurbeđija".
Promocija knjige “Zov na igru”, biće održana u utorak 21. maja u Institutu "Yunuz Emre" u Prizrenu, sa početkom od 13 časova.