Šesti nastavak

Terminator se zvanično vraća na velike ekrane. Šesti nastavak franšize planiran je za juli 2019. godine.

Paramount Pictures je najavio njegov povratak protekle sedmice, a produciraće ga slavni James Cameron. Režiser novog filma biće Tim Miller, poznat po box office hitu Deadpool.

No, ono što je zasigurno oduševilo istinske fanove franšize jeste povratak legendarne Linde Hamilton kao Sarah Connor, rame uz rame sa Arnoldom Schwarzeneggerom. Zanimljivo je da će Hamilton, Schwarzenegger i Cameron surađivati prvi put nakon 1991. godine i drugog filmskog nastavka o Terminatoru.

Posljednji film biće zapravo nastavak dešavanja nakon drugog dijela Terminator 2: Judgment Day.

Još uvijek neimenovani nastavak biće baziran na priči koju razvijaju Cameron i Miller, na osnovu scenarija Davida Goyera i Josha Friedmana, koji je planiran kao trilogija.

U prva dva filma, Hamilton je glumila konobaricu koju pokušavaju ubiti kiborzi poslani iz budućnosti, kako ne bi rodila sina Johna, "spasitelja čovječanstva", piše Variety.

"Biće to jaka poruka svima - postoje šezdesetogodišnji muškarci koji ubijaju zle tipove i spašavaju svijet, no nema takvog primjera za žene", odgovorio je Cameron na komentare da Hamilton sada već ima 60 godina.

Naredni nastavci nisu prošli tako slavno kao Terminator i Terminator 2. Terminator 3: Rise of the Machines snimljen je 2003, Terminator Salvation 2009. i Terminator Genisys 2015. godine.