U subotu, 9. septembra u Prizrenu počela je nedjelja turskog filma pod nazivom "Turski filmski Festival – Prizren 2017", uz veliko interesovanje ljubitelja filma, ne samo u gradu već i širom Kosova.

Turska kinematografija svjetski je poznata, a posljednjih godina se u ovoj zemlji snimaju i visokobudžetni filmovi, spektakli koji u produkcionom smislu ni najmanje ne zaostaju za holivudskim filmovima, što i privlači veliki broj posjetilaca.
Osim što turska kinematografija danas predstavlja jedan od stubova njihove kulture i umjetnosti, ona je i svojevrsni "pasoš“ te države koji joj, putem poznatih svjetskih filmskih festivala, otvara vrata promocije širom svijeta. Uzmimo za primjer da su turski filmovi veoma cijenjeni u kritičarskim krugovima no oni, kako rekosmo, većina završavaju na filmskim festivalima širom svijeta. Tek poneki od njih se može pohvaliti distribucijom u nekim evropskim bioskopima, a doći do američkih bioskopa radi distribucije i dalje je san većine evropskih filmova van engleskog govornog područja. Ista je, dakle, sudbina i turskog filma, ali turskih serija nije, jer su one na balkanskim prostorima itekako popularne. 
Dakle, u pomenutoj "Nedjelji turskog filma" mogu se pogledati i stara ali i najmodernija filmska ostvarenja, u većini komedija, ali i trilera, drama te nekoliko filmova sa historijskom tematikom. Potrebno je reći da su svi filmovi titlovani na albanski jezik te da se projekcije održavaju na par lokacija i to u kinu "Evropa", nekadašnji kino "Radnik" te u otvorenom bioskopu "Lumbardhi", nekadašnjem kino ,,Bistrici“. Prve projekcije filmova počinju od 14h i 30 minuta, a posljednje se završavaju u 21h i 30 minuta. Prvoga dana u ulozi domaćina ove filmske manifestacije bio je čuveni turski glumac Qagan Irmak, koji je bio srdačno dočekan od strane Prizrenaca i mnogobrojnih gostiju, tj. turista od kojih su se mnogi poželjeli fotografisati se sa njim za uspomenu.
Ulaz je besplatan te se veliki broj ljubitelja turskog filma, kako rekosmo, okuplja i prati ovu manifestaciju koja se završava u petak. Manifestaciju su podržali, između ostalih, Turski Konzulat u Prizrenu, te mnogobrojni biznismeni u vidu sponzorstva. 
Sve u svemu, ovom kulturno-umjetničkom manifestacijom završava se bogato kulturno ljeto u Prizrenu sa bezbroj dješavanja koja su privukla veliki broj ljubitelja muzike, sajmova, filmova, knjiga i slično pa će, vjerujemo, ovo bogato kulturno ljeto u našem starom gradu mnogima ostati u lijepom sjećanju...