NAJSTRAŠNIJI FILM IKAD

Francuski film 'Grave' o vegetarijanki koja malo po malo počinje da jede ljudsko meso i postaje kanibalka bio je prikazan na festivalu u Kanu, uzdrmao gledaoce u SAD i Kanadi.

Ali nakon što je film počeo da se prikazuje u bioskopima u SAD i Kanadi pod naslovom 'Raw' ('Sirovo'), proširile su se vijesti o šokantnim scenama koje izazivaju veliku nelagodu kod gledalaca, piše 24 sata.

Prvi 'problemi' s filmom nastupili su na ponoćnom prikazivanju na festivalu u Torontu. Nekoliko gledalaca se onesvjestilo zbog prizora u kojima glavni likovi jedu ljudsko meso, pa je morala da interveniše Hitna pomoć.

Bioskop 'The Nuart Theatre' u Los Anđelesu je posjetiocima na projekcijama ponudilo posebno izrađene kese za povraćanje. Kako kažu, bio je to dobar potez jer su kese zatrebale mnogim gledaocima.

- To im je bila super ideja. Sjećam se da su se u bioskopima '70-ih godina djelile slične kese kada su se prikazivali tadašnji horori. Barem ne morate koristiti svoje prazne kese za kokice u slučaju potrebe - rekao je jedan gledalac.

Film se u SAD-u pojavio u samo devet bioskopa. Ali već polako stiče kultni status među ljubiteljima ekstremnih horora.

Film je režirala francuska redateljka Džulija Dacurne, a u glavnim ulogama su Garan Marilier i Ella Ramf.