Zlatna malina

Filmovi "Fifty Shades of Grey" i "Pixels" su među favoritima za nagradu za najgora ostvarenja u kinematografiji, Zlatnu malinu, sa po šest nominacija, a među kandidatima za tu nagradu ove godine našli su se i glumci Džoni Dep i Gvinet Paltrou, i ponovo Adam Sendler i Dženifer Lopez.

Isti broj nominacija, uključujući za najgori film i najgoru mušku ulogu, imaju i filmovi "Jupiter Ascending" i "Paul Blart Mall Cop 2".
Film "Fantastic Four" je takođe nominovan za najgori film, kao i za najgori rimejk/nastavak, scenario, režiju i glumački par.
Na listi kandidata za najlošiju mušku ulogu nalaze se glavni glumci u tim filmovima Džejmi Dornan, Adam Sendler, Čening Tejtum i Kevin Džejms.
U istoj kategoriji nominovan je i Džoni Dep, za film "Mortdecai", a za ulogu u istom filmu nominovana je i Gvinet Paltrou za najgoru glumicu. Dep i njegovi zalepljeni brkovi nominovani su i u kategoriji najgori glumački par.
Za najgoru žensku ulogu nominovane su i Ketrin Hejgl za film "Home Sweet Hell”, Dakota Džonson za "Fifty Shades of Grey", Mila Kunis za naučno-fantastičnu avanturu "Jupiter Ascending" i Dženifer Lopez za triler "The Boy Next Door".
Film "Alvin i veverice: Velika avantura" nominovan je u kategorijama najgore sporedne muške i sporedne ženske uloge i u kategoriji najgori rimejk ili nastavak.
Glavni glumci u erotskom trileru "Fifty Shades of Grey" nominovani su i za najgori glumački par, a za tu nagradu će se "boriti" i glavni likovi filma "Fantastic Four''. Adam Sendler i bilo koji par cipela u filmu "The Cobbler" takođe su mogući dobitnici ove nagrade.
Nominacije za Zlatnu malinu, nagrade koja je ustanovljena 1980. godine, objavljene su uoči sutrašnje najave nominacija za Oskara. Dobitnici Zlatne maline biće saopšteni 27. februara, noć prije 88. dodjele Oskara.