Nova holivudska komedija o sjevernokorejskom vođi Kim Jong-Unu nije nimalo nasmijala komunistički režim koji u njemu vidi "teroristički čin" i zato obećava "neumoljivu osvetu".

U filmu "Interview", Seth Rogen i James Franco glume tv-novinare koje je CIA zadužila da ubiju Kima, kojeg glumi američko-korejski glumac Randal Park, nakon što naprave intervju s njim u Pjongjangu.
Film sniman u Vankuveru treba da bude prikazan u oktobru u SAD-u.
U saopštenju koje je u srijedu objavila državna novinska agencija KCNA, jedan portparol sjevernokorejske diplomatije nazvao je realizatore "gangsterima" i zatražio cenzuru.
- Realizacija i distribucija filma o atentatu na našeg vođu predstavlja apsolutno nedopustiv "teroristički čin", navodi se u saopštenju.
Američka administracija treba da ga zabrani, a ako to ne učini, Sjeverna Koreja će biti prisiljena na "neumoljivu osvetu", dodao je portparol.
Hollywood se već 2004. godine narugao sjevernokorejskom režimu u satiričnoj komediji "Team America", u kojoj je Kimov otac Kim Jong-Il prikazan kao usamljeni despot.
U filmu "The Interview", agent CIA-e svrstava Sjevernu Koreju u red "najopasnijih zemalja na svijetu" a Rogenu i Francu priča o kultu ličnosti koji održava dinastija Kim.