Richard Gere

U intervjuu koji je dao BBC-ju, holivudski glumac Richard Gere govori o svom radu, novoj ulozi i o porodici.

Na pitanje zašto ga nema češće na filmu, Gere je odgovorio da je glavni razlog to što nema "dobrih scenarija". 
"Da li me bombarduju scenarijima? Ne, barem ne dobrim", rekao je on, dodajući da bi "više radio da je više boljih scenarija". 
  
Za ulogu beskrupuloznog milionera u filmu "Arbitraža" (Arbitrage), koji govori o svijetu novca, a u kojem su mu partneri Tim Roth i Susan Sarandon, Gere kaže da ga je najviše interesovalo da istražuje "intimni, svakodnevni život" finansijskih moćnika. 
"Želio sam da znam kako se ophode prema porodici, prijateljima, ljudima koji rade za njih. To je, po meni, daleko interesantnije od samog svijeta finansija", kazao je 63-godišnji glumac. Za ulogu u ovom filmu on je dobio najbolje kritike u karijeri. 
Zvijezda hitova "Oficir i džentlmen" i "Čikago" govorio je i o porodici od koje, kako je istakao, umnogome zavisi njegov tempo rada. Supruga Carey Lowell i 13-godišnji sin Homer su mu na prvom mjestu. 
"Postoji pravilo prema kome se sada rukovodim. Najviše volim da snimam filmove što bliže kući kako bih mogao da viđam porodicu. I nikada ne radim vikendom, jer je on rezervisan za porodicu", objasnio je on. 
"Ukoliko, iz nekog razloga, planiram da učinim nešto što se u to ne uklapa, razgovaram o tome s porodicom. A ako mi sin kaže, 'Nemoj, tata, imam bejzbol, potreban si mi', ne mogu sebe da zamislim kako mu odgovaram da ću ipak ići na snimanje", kazao je Gere.