Preporučujemo

U blizini Bostona, na površini od 1 kvadratne milje, prostire se Charlestown pravi 'regrutni centar' za buduće pljačkaše banaka i kradljivce automobila.

Nekada je tu izgrađen zatvor maksimalne sigurnosti, pa su se vremenom porodice osuđenika naseljavale u neposrednoj blizini, kako bi bile što bliže svojim najmilijima. U fokusu priče je Doug MacRay (Ben Affleck), čovek koji je imao šanse da krene nekim drugim putem, a ne poput njegovog oca Stephena (Chris Cooper), kriminalca koji trune u zatvoru. 
Ipak Doug nastavlja 'porodični biznis', pa predvodi bandu okorelih pljačkaša banaka koja je uvek za korak-dva ispred policije, čime im polazi za rukom da prođu nekažnjeno.Kada prilikom jedne pljačke banke povedu lepu menadžerku Claire Keesey (Rebecca Hall) sa sobom, kako bi obezbedili odstupnicu, stvari poprimaju drugačiji, neočekivani tok. Doug počinje da uhodi Claire, koja živi u istom kraju, kako bi uverio bandu i sebe da je ona zaboravila sve u vezi pljačke. 
Vremenom njih dvoje se zbližavaju i počinju romansu, unapred osuđenu na propast...
Ben Affleck režira priču o pljačkašima (trebao je da bude Adrian Lyne), po scenariju koji je zajednički napisao sa Peterom Craigom i Aaronom Stockardom, zasnovanom na romanu 'Princ lopova' od autora Chucka Hogana. 
Interesantno je da se ovde radi o društvu iz kraja, koji zajedno pljačkaju, a potom zajedno troše plen, viseći po lokalnim kafićima. Radi postizanja veće autentičnosti, film je sniman na lokacijama po Bostonu i na još nekim po Massachusettsu, uključujući naravno i Charlestown.Glavešine iz 'Warner Brosa' uložili su čak $37,000,000, a što je podrazumevalo i jaku glumačku postavu, predviđenu za glavne likove u filmu. 
Podatak da je film zaradio preko $92,000,000 tokom prikazivanja za nešto više od 3 meseca u američkim bioskopima, jasno pokazuje da je film veoma brzo pronašao svoju publiku. Preporuka da se odgleda u svakom slučaju.