FORREST GUMP

Tom Hanks otkrio je da nije mislio da će njegova uloga nagrađena Oscarom u filmu "Forrest Gump" iz 1994. imati odjeka kod publike.

- Rekao sam reditelju: "Hoće li ikome stati do ovog filma? Ovaj tip sjedi u ovim glupim cipelama i ovom kukavičjem odijelu s kovčegom punim knjiga Curious George i sličnih stvari. Radimo li ovdje nešto što će ikome imati smisla? -  rekao je Hanks za New Yorker i dodao da je reditelj Robert Zemeckis nazvao film "minskim poljem".

U to vrijeme Zemeckis je već režirao "Back to the Future", "Who Framed Roger Rabbit" i "Romancing the Stone" prije nego što je snimio "Forresta Gumpa". Kasnije će ponovno režirati Hanksa u "Cast Away", "The Polar Expressu", prošlogodišnjem "Pinocchiju" i nadolazećem filmu "Here". Hanks je dodao da ga je Zemeckis naučio da ima vjere u ono što snimaju i da se za ostalo brine kasnije.

Prošle je godine 66-godišnji glumac branio osvojenog Oscara za "Forresta Gumpa" od kritika da je iskoristio val "boomerske nostalgije" pobijedivši u utrci za Oscara filmove poput "Pulp Fictiona" i "The Shawshank Redemptiona".

- Problem s "Forrestom Gumpom" je što je zaradio milijardu dolara. Da smo samo snimili uspješan film, Bob Zemeckis i ja bismo bili genijalci. Ali zato što smo snimili nevjerojatno uspješan film, bili smo đavolski geniji - rekao je Hanks za New York Times 2022.

No rekao je da postoji trenutak "neosporne srceparajuće ljudskosti" u "Forrestu Gumpu" kada lik Garyja Sinisea, poručnik Dan - koji je izgubio noge u Vijetnamu - dolazi u Forrestovu kuću na dan vjenčanja i pokazuje mu svoje nove titanske "magične" noge.

- Mogao bih se sada rasplakati razmišljajući o tome. Forrest i poručnik Dan, u te četiri riječi - "čarobne noge", "poručnik Dan" - razumiju sve što su prošli i osjećaju zahvalnost za svaki djelić boli i tragedije koju su preživjeli - rekao je Hanks.Izvor: Faktor/Index.hr