Mnoštvo šokantnih, stvarnih dokaza iz slučaja Jeffreya Dahmera otkriveno je u novoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji. Fotografije pokazuju alate i materijale koje je koristio da raskomada svoje žrtve do kostura i lobanja te dijelova tijela u zamrzivaču.

U seriji je Evan Peters preuzeo ulogu zlokobnog kanibala koji je ubio 17 muškaraca i dječaka između 1978. i 1991. godine. Nakon ekranizacije, Netflix je objavio i razgovore s ubojicom u serijalu "Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes".

Tri epizode od sat vremena uključuju intervjue s ključnim osobama u slučaju, uključujući Wendy Patrickus, advokaticu koja je zastupala Dahmera nakon njegova uhićenja 1991.

Većina bi se složila da je zastupanje ubice dovoljno težak posao, ali to je bilo još teže zbog činjenice da je to bio Patrickusin prvi posao kao branitelja.


Screenshot iz serije

Snimke njenih razgovora s Dahmerom utkane su kroz dokumentarnu seriju dok on priznaje i opisuje prirodu svojih zločina, koji uključuju ubojstvo, nekrofiliju i kanibalizam. To je uznemirujući dio koji dokazuje da tokom ekranizacije nisu izmislili nijedan detalj užasnih zločina.

Serija pokazuje gledateljima mnoštvo dokaza koje su istražitelji morali pregledati nakon Dahmerova hvatanja.

U početku su policajci zaplijenili Jeffreyev stan nakon što je preživjeli Tracy Edwards uspio pobjeći i tamo su otkrili pravu kuću strave.


Screenshot iz serije

Fotografije pokazuju sve, od alata i materijala koje je koristio da raskomada svoje žrtve do kostura i lobanja, od kojih su neke bile izbijeljene.

Pronašli su bure od 57 galona koji sadrži tri torza u kiselini, bušilicu i slanu kiselinu koju je Dahmer koristio za svoje pokuse i razne ljudske dijelove u zamrzivaču.

Jedna fotografija koju nisu pokazali je ljudska glava koja je pronađena u zamrzivaču.

Policijski detektiv Dennis Murphy iz Milwaukeeja, kojem je dodijeljen slučaj, objasnio je u dokumentarcu: "Policajac ga je otvorio i vidio glavu u zamrzivaču okrenutu prema gore, i vrisnuo je. Doslovno je vrištao. Na kraju se povukao, nastavio je sanjati o tome. Nije se mogao nositi s tim."


Screenshot iz serije

Murphy je nastavio: "Sam prizor je bio jeziv. Alati koji su bili u stanu bili su pile za metal, odvijači, drugi alati koje bi koristio dok je sjecirao žrtve."

Dodajući tome, dr. Jeffrey Jentzen, medicinski istražitelj iz Milwaukeeja koji je radio na mjestu događaja, rekao je: "Forenzički patolozi navikli su vidjeti traumu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Gledajući po prostoriji, moglo se vidjeti da ljudi imaju strah na licima. I u godinama koje su prošle, počeo sam vjerovati da je to vrijeme kada sam se zapravo susreo sa zlom. Ne mogu to opisati, ali to je osjećaj ljudske izopačenosti".

"Dok smo prolazili kroz te razne ladice i spremnike, osjećao sam da nisam snimao mjesto zločina, već da sam rastavljao Dahmerov muzej", dodao je.

U samo dvije sedmice serija je postala Netflixova deveta najpopularnija TV serija na engleskom jeziku svih vremena. "Čudovište" je do sada gledano 496,1 milion sati, s najmanje 56 miliona domova koji su pogledali svih 10 epizoda, piše Variety.