IZLAZI 2024. GODINE

Joaquin Phoenix vraća se u ulozi Jokera u istoimenom nastavku Oscarom nagrađenog psihološkog trilera koji je temeljen na jednom od najpoznatijih svjetskih negativaca iz stripova.

U filmu "Joker: Folie a Deux", Phoenix će reprizirati glavnu ulogu koja mu je 2019. godine donijela Oscara za najboljeg glumca, a koja prati priču o najvećem neprijatelju superheroja Batmana.

Film koji je bio nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji film te osvojio nagrade za najbolju originalnu muziku, kao i najboljeg glavnog glumca, režirao je i producirao Todd Phillips, koji je zajedno sa Scottom Silverom napisao scenarij.

Warner Bros nije otkivao mnogo detalja o nastavku, međutim poznato je kako je novi nastavak zapravo mjuzikl gdje će se Phoenixu u glumačkoj postavi pridružiti i Lady Gaga kao njegova partnerica Harley Quinn.

Ovaj 47-godišnjak, poznat po ulozi mračnih i emocionalno problematičnih likova, bio je naširoko hvaljen za jednu od, po mnogim kritičarima, najstrašnijih i najuznemirujućih izvedbi u modernom filmu.

Druga je osoba koja je dobila Oscara za ulogu Jokera, slijedeći stope Heatha Ledgera, koji je posthumno osvojio Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu za svoju interpretaciju lika u filmu "Mračni vitez" iz 2008. godine.

Očekuje se da će "Joker: Folie a Deux" u kinima biti prikazan 4. oktobra 2024. godine.