Teksački masakr

Hit film The Tinder Swindler skinut je s trona. Prema podacima analitičke kompanije FlixPatrol trenutno najgledaniji film na Netflixu u svijetu je Texas Chainsaw Massacre.

Novi nastavak franšize izašao je 18. februara na toj streaming platformi, a već se popeo na vrh gledanosti širom svijeta. Neke od zemalja u kojima je trenutno prvi u trendingu su Argentina, Austrija, Belgija, Brazil, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

"Nakon gotovo 50 godina skrivanja, Leatherface se vraća kako bi terorizirao grupu mladih prijatelja koji slučajno poremete njegov pažljivo zaštićeni svijet u udaljenom teksaškom gradu", navodi se u opisu filma.

U filmu glume Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Nell Hudson, Olwen Fouéré, Moe Dunford, Jacob Latimore, Mark Burnham, a režirao ga je David Blue Garcia. Na IMDb-ju film nije posebno slavan. Ima ocjenu svega 5.0 od 10. Kritika na račun filma je uistinu mnogo, piše Index.

"Ovo je idiotski. Smiješno i dosadno. Film zaslužuje manje od jedne zvjezdice. Najgori film koji sam gledala u posljednjih nekoliko godina. Ne gubite vrijeme. Čudi me da je u top deset na Netflixu", glasi jedna kritika napisana na IMDb-ju.

"Horor filmovi su sve lošiji. Likovi su glupi", "Koji je bio povod za rađenje ovog filma?", "Svaka čast svakome ko pogleda više od pola sata ovog filma", "Apsolutno užasno. Bilo je grozno gledati ovaj film. Nikad nisam vidio tako glupu hrpu ljudi koji samo stoje, bulje i pile se motornom pilom", "Uništili franšizu", "Najgori teksaški masakr ikad", samo su neke od stotinu kritika.