Nagrada za životno djelo pripala je dobitniku dva Oscara te četiri Zlatna globusa Tomu Hanksu.

Drama o prvom svjetskom ratu "1917" i "Bilo jednom u Hollywoodu" osvojili su nagradu Zlatni globus u kategoriji drame odnosno komedije na svečanoj dodjeli u nedjelju na Beverly Hillsu.
Film redatelja Sama Mendesa "1917" je u kategoriji najbolje drame pobijedio favorite "Irca" i "Bračne priče", dok je nostalgični "Bilo jednom u Hollywoodu" osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dvije velike nagrade - Zlatni globus za najbolji scenarij koji je pripao Quentinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca Bradu Pittu, objavila je Hina.

Gubitnik večeri

Veliki gubitnik večeri ispao je "Irac" Martina Scosesea koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.
Najbolja glumica u drami je Renee Zellweger koja je utjelovila Judy Garland u istoimenom filmu, dok je Joaquinu Phoenixu nagrada u kategoriji za najboljeg glumca pripala za ulogu Jokera. U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu. 
Britanski redatelj Sam Mendes osvojio je globus kao najbolji redatelj.
Najboljom televizijskom kratkom serijom ili filmom proglašena je BBC-ijeva serija o nuklearnoj katastrofi "Černobil". 
Nagrada za životno djelo pripala je dobitniku dva Oscara te četiri Zlatna globusa Tomu Hanksu za velika dostignuća u filmskome svijetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac.
Svečanost dodjele je rekordni peti put vodio britanski komičar Ricky Gervais.