Memoarsko djelo glumca Bekima Fehmiua "Blistavo i strašno" proglašeno je za najprodovaniju knjigu na 13. sajmu knjiga u Prištini.

Prema podacima organizatora, za prva tri dana sajma prodato je oko 250 primjeraka Fehmiuove knjige sjećanja na detinjstvo provedeno u Bosni, Albaniji i na Kosovu, do prijemnog ispita na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti.

Kako je naveo koordinator sajma Besian Zeneli, broj kupljenih knjiga dokaz je da je prištinska publika dočekala Fehmijuovo djelo veoma srdačno.

"Knjiga je nevjerovatno tražena. Svaki drugi posjetilac sajma je izašao s tom knjigom u ruci. Fehmiuov autobiografski roman po prvi put je objavljen na albanskom jeziku, poslije njegovog prvog izdanja na srpskom 2001.”, rekao je Zeneli kosovskim elektronskim medijima.

Fehmiu je preminuo prošle godine, a kritika njegovo djelo ocjenila kao dokumentarni roman.

Behim Fehmiu je proslavljeni glumac koji je vrhunac karijere dostigao tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka, a jedno od najupečatljivijih glumačkih ostvarenja je imao u filmu Aleksandra Petrovića "Skupljači perja", koji je i nagrađen Zlatnom palmom na festivalu u Kanu.