Velika tragedija i gubitak zadesila je u utorak šestočlanu porodicu Bošnjaka Husa Škrijelja u Pećkoj Banji. Pred prvi sumrak oko 18 časova, porodica Škrijelj je opljačkana, a potom im je spaljenja kuća u kojoj su živjeli.

Prema izjavama Selvina i Eldine Škrijelj, u tom trenutku porodica se nalazila u gradu u Peći obavljajući svoje svakodnevne obaveze, kada ih je poslije nekog vremena  pozvao prvi komšija i rekao da im gori kuća. Oni su odmah krenuli kući, a u putu su pozvali svoje bližnje i komšije da pomognu, kao i vatrogasnu službu i policiju. Kada su stigli kući, komšije i prijatelji su već bili tu i uspjeli da umanje plamen koji je buktao iz svih otvora kuće. 
Prema riječima portparola Policije Kosova, sve su stvari spaljene, pokraden im je sav novac i zlato u vrijednosti od 11.000 eura. 
Porodica je dala izjave, a istražni postupak je u toku. 
Kako je izjavio Huso Škrijelj, dugogodisnji fizioterapeut u Pećkoj Banji, ovo je četvrti put da su opljačkani, a ovoga puta i spaljeni.
“Radi se o isplaniranoj kriminalnoj radnji koja je dobro osmišljena od strane napadača koji su i dalje nepoznati policiji”, rekao je Huso Škrijelj.