Kada govorimo o sportu u regionu Prizrena mnogo je talentovane djece i omladine u bošnjačkoj zajednici no rukometni klub "Click" u kome igraju i druže se djeca iz pomenute zajednice kao i drugih zajednica poput albanske i turske zajednice, svakako je r

Razgovaramo sa glavnim trenerom kluba Fikretom Sadikuom koji pojašnjava sa kojim problemima ali i uspjesima se bori ovaj klub pred kojim je, vjerujemo, značajna perspektiva jer se rijetko na jednom mjestu mogu naći toliko talenata...

Sadiku, između ostalog, ističe:

"Selam vama i vašim šitaocima i hvala što ste našli vremena da prisustvujete jednom od naših treninga. Ja sam Fikret Sadiku, trener sam rukometnog multietničkog kluba 'Click' već nekoliko godina. Postojimo od 2016. godine, a pune tri godine takmičimo se u Prvoj rukometnoj ligi Kosova i možemo se pohvaliti da smo u subotu gostovali u Kijevu, opština Mališevo gdje smo u prvom kolu pobjedili ekipu 'Llapush'. To je veliki podstrek za našu mladu i školovanu ekipu.

Dakle, riječ je o multietničkoj rukometnoj ekipi u kojoj imamo čak četiri generacije talentovanih igrača, djece i omladine, najviše njih iz bošnjačke zajednice i to 90% što je veliki i značajni podatak jer to znači da bošnjačka djeca i omladina, a pogotovu njihovi roditelji imaju povjerenja u nas; mi im uzvraćamo korektnim i drugarskim pristupom i sportu i pratimo i kakvi su učenici u školi da ih ne bi zapostavili. U pitanju su i odlični i vrlo dobri učenici, nama je drago zbog toga. Kažem nama jer u klubu pored mene imamo još dva pomoćna trenera koji mi pomažu te kao cjelina imamo uspjeha u zajedničkom radu.
 
Pored bošnjačke djece, tu su i djeca, i to onih preostalih 10% iz albanske i turske zajednice tako da, kako rekoh, družimo se, treniramo i takmičimo svi zajedno što je veliki plus za grad poput Prizrena", istakao je Sadiku i nastavio:

"Potrebno je reći da zbog pojave koronavirusa imamo puno problema, kao i mnogi kosovski klubovi no nadam se da ćemo ih prevazići u skorijoj budućnosti. Koristim priliku da se srdačno i javno zahvalim Emiliji Redžepi koja je pomogla da u budućem radu ne plaćamo termin za trening jer smo ranije plaćali tako da nam je bilo puno teže da radimo.

Što se tiče same Lige koju sam pomenuo, ona broji 7 klubova dok je prošle godine bilo njih 10, no zbog loše finansijske situacije i pojave korona-virusa tri ekipe su odustale od takmičenja.

Svi mi igramo mečeve bez publike no valjda će se u proljećnom dijelu prvenstva nešto promijeniti povodom pomenutog.

Već narednog vikenda igramo gradski derbi sa ekipom RK 'Prizreni'. Bez prisustva publike nije baš OK, ali očekujemo pobjedu te se prilagođavamo takvim uslovima za odigravanje utakmice".

Sadiku još ističe da planira da se tokom ove takmičarske sezone ekipa uigrava dok naredne godine, planira "napad" za ulazak u Super ligu Kosova što bi bilo veoma značajno za našu zajednicu. Istakao je da su vrata ovog kluba otvorena za svakog iz bilo koje zajednice i, kako ističe Sadiku, "želja je svih nas da u budućnosti prerastemo u veliki, moderan i profesionalni klub".

Treneru ovog mladog u multietničkog rukometnog kluba "Click" želimo, kao i njegovim kolegama i mladim sportistima, djeci i omladini kluba sve najbolje i puno uspjeha u daljem radu i takmičenju!

Vinetu Ganić