A onda zažalio zbog toga

Čovjek koji je kupio čitavo jedno selo u Njemačkoj za 140.000 eura želi da se povuče iz dogovora iz razloga što tvrdi da nije bio zakonski sposoban.

Selo Alvin koje se nalazi u istočnonemačkoj državi Brandeburg prošle godine je stavljeno na aukciju.
Anonimni aukcionar je u decembru kupio ovaj maleni, dotrajali zaselak koji se sastoji od 12 kuća, nekoliko šupa i garaža za 140.000 eura. Ali lokalni mediji sada javljaju kako kupac želi da se povče iz dogovora, tvrdeći kako “nije bio zakonski sposoban” kada je telefonom poslao ponudu koja je pobijedila na aukciji.
Andreas Klaus, gradonačelnik Uebigau-Varenbruka kome pripada i zaselak Alvine, izjavio je kako već neko vrijeme sumnja da bi tako nešto moglo da se dogodi. Rekao je kako je iznenadna promjena mišljenja kupca nešto što može da razumije. Gradonačelnik je rekao kako se vidio s kupcem u Alvinu. Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je vidio u kakvom se raspadajućem stanju nalazi selo, a koje je još i dodatno pogoršano nakon nedavne oluje.
- Mislim da, nakon što ga je vidio, i kada mu se dosta stvari namjestilo u privatnom životu, ipak odlučio da odustane od kupovine - rekao je Klaus.
Matias Knake, predsjednik aukcijske kuće Karhausen, potvrdio je lokalnim medijima da je u toku pravni spor. Rekao je kako je argument koji koristi kupac o trenutnoj zakonskoj nesposobnosti “vrlo slab”.