Ostavila ljekare u čudu

Djevojčica koja je preživjela u maternici dvije sedmice nakon što joj je blizanac bio mrtvorođen, ostavila je ljekare u čudu.

Majak Gemma Bryant (35), govorila je o velikom naletu emociju koje su je preplavile nakon što se beba Lexie rodila 17 dana poslije svog brata blizanca koji je mrtvorođen u Klinici za majke i djecu u Hullu, piše Daily Mail.

Nakon što je izgubila sina u 21 sedmici trudnoće, ljekari su upozorili Gemmu i njenog muža Jamesa (34), da bi njihov drugi blizanac mogao biti rođen u roku od tri dana, s vrlo malim šansama za preživljavanje.

Ali, bilo je to još 17 dana prije nego što je gospođa Bryant po drugi put krenula rađati – dajući Lexi mnogo bolje izglede za preživljavanje.

 “Ovo je bio jedan emovionalni ringišpil. Osjećala sam se emotivno. Srce mi se slomilo zbog prve bebe, osjećam se toliko žalosno što je rođen prerano, a njegova malena pluća jednostavno nisu bila spremna. Bio je savršeno formiran. Bio je lijep. Vjerujemo da je sve to učinio kako bi spasio Lexie.”, rekla je Gemma za Daily Mail.

Blizanci su trebali biti rođeni u maju, ali vodenjak gospođe Bryant pukao je dan prije ulaska u 20 sedmicu trudnoće.

Majka dvoje djece znala je da je prerano da se rodi blizanci i da se mora pripremiti na gubitak.

Par je rekao da se ne mogu dovoljno zahvaliti bolnici ljekarima za sve što su učinili kako bi spasili Lexie – za koju se očekuje da ostane u bolnici do poečetka maja.