Guinessov rekord

Majstor borilačkih vještina iz Indije tvrdi da je postigao jedinstven svjetski rekord,jer je dozvolio da mnogo lubenica bude presječeno katanom na njegovom stomaku.

Vispy Jimmy Kharadi je zamolio svoj prijatelja, također majstora borillačkih vještina Vispi Baji Kasada da koristi jedinstvenu 70 cm dugu katanu da presječe voće kako bi postigli Guinessov rekord za najviše isječenih lubenica na stomaku u jednoj minuti.

Prethodni rekord je bio 48, a ovaj dvojac je uspio bez povrede presječi ukupno 49 lubenica.

“Opasnost od ovakvih situacija uvijek postoji, posebno kada se japanska katana koristi jer ona vrlo lako probije ljudsku kožu. Ali uz veliku praksu i samopouzdanje koje je Vispi Kasad imao, uspjeli smo oboriti rekord”, izjavio je Kaharadi, prenose američki mediji.

Kasad je kazao da je morao biti vrlo oprezan da balansira ispravno presjecanje lubenica ali i da izbjegne da povrijedi prijatelja.

“Najteži dio je finalna preciznost reza. Nakon što presječem lubenicu, moram biti vrlo oprezan da oštrica katane ne dotakne kožu na golom stomaku”, rekao je Kasad.

Nakon što je rekord oboren, Kasad i Kharadi su dobili plaketu a prerezane lubenice pojeli su zajedno sa gostima i organizatorima događaja.

“Želimo oboriti 10 Guinessovih rekorda u našoj zemlji. Pripremamo se za iduća dva Guinessova rekoda sa sabljom”, napomenuo je Kasad.