NOVA TEORIJA ZAVJERA

Iz radionice "Steve Jackson Games" nastala je društvena igra koja je prepuna skrivenih tajni Iluminata.

Naime, ovu igru je osmislio Steve Jackson nakon razgovora s svojim kolegom Daveom Martinom. Razgovarali su o novelama “The Illuminatus Trillogy” koje su ih navodno inspirisale za ovu igru koju su izbacili na tržište 1982. godine.

Ali, zašto je to važno? Zato što su se razni događaji prikazani na kartama, prema tvrdnjama teoretičara zavjera stvarno dogodili.

Jedna stvar je sigurna, ova kartaška igra je jeziva jer prikazuje katastrofalne nesreće i razaranja u svijetu.

Kartaška igra Iluminati, kažu tako teoretičari zavjera predvidjela je rušenje Kula bliznakinja koje se dogodio 11. septembra 2001. godine, nuklearnu katastrofu u Japanu, smrt princeze Dajane, pa i dolazak Lady Gage na muzičku scenu…

U igri se spominju i subliminarne poruke koje se nalaze svuda oko nas.

Kartaška iluminatska igrica svijetu predviđa i u budućnosti još mnoge nesreće, između ostalog i tri velike katastrofe koje se tek trebaju odigrati.

Tu je jedna velika nuklearna katastrofa, tsunami ali i ubistvo Juliana Assangea.

Od svih predviđanja, navodno ostavrenih poput već spomenutih ili raznih terorističkih napada, pa i dolaska Baracka Obame na vlast, velikih ekoloških katastrofa... najviše zabrinjava najavljivana bolest koja izjeda tijelo.

Ne ostavljaju ravnodušnim – nimalo, ni najavljivanja Trećeg svjetskog rata i kraja svijeta. Jesu li ovi događaji slučajni, ili su pak upozorenje onih koji znaju šta se sprema?

U ‘igri” se još spominje i reduciranje stanovništva za koje se u krugovima teoretičara zavjera odavno zna da iluminati rade na njemu, ali i razne nepogode koje su vještački izazvane, epidemije, virusna oboljenja, izgladnjivanja, konzumiranja GMO hrane…

Poznati su vam svinjski i ptičiji grip?

 Navodno, prema igri, slijedi i nov i najači grip koji će mutirati iz prethodna dva.

Ne zna se kada će postati aktuelan, zna se jedino njegov naziv a to je H7N7.

Iluminatska igrica kartama slična je igrici Monopol, ali je malo složenija jer ima više pravila. Dva do šest igrača u igri se takmiče u preuzimanju kontrole nad svijetom.
 
Igru započinjete jednom illuminati kartom koja predstavlja vašu ličnu tajnu zavjeru.

Kontrolisanjem dovoljnog broja grupa ili ispunjenjem vašeg posebnog Iluminati cilja pobjeđujete u igrici.

Na prvu loptu igra izgleda normalno, ali čim provjerite kartice, vidjećete da je ono što je u njima prezentirano događaj koji se i obistinio.

Kurir.rs/Dnevno.hr