Pretvarao se da je propali učitelj bez kuće

Ruski milijarder Aleksandar Rosljakov nedavno se prijavio za učestvovanje u reality showu “Tajni milioner”. Pet dana živio je na ulici kao beskućnik.

Pretvarao se da je propali učitelj bez kuće, a kod sebe je imao samo “siću”.

Noći je provodio u skloništu za beskućnike ‘Everybody's Road’, kojem je kasnije, kao i ljudima koje je tamo upoznao, darovao velike iznose novca.

Po završetku showa vlasnicima skloništa za beskućnike poklonio je luksuznu vilu vrijednu 111.000 eura, koja je uskoro postala novo sklonište.

Piscu Arseniju Jankovoskom kojeg je upoznao u skloništu, poklonio je stan i ugovor sa izdavačem koji će objaviti njegovu knjigu, a Arsenij sada piše knjigu “Druga šansa” koja će opisati njegov život, uključujući i susret sa Aleksandrom.

Još jedan stan oligarh je poklonio Svjetlani Stepanovoj i njenoj djeci. Svjetlana je prije nego što je upoznala Aleksandra lutala po iznajmljenim stanovima sa četvero djece i jedine stvari koje su imali su bili krevet i kofer sa uspomenama. Uz četvorosobni stan, Aleksandar je Svjetlani poklonio i milion rubalja (oko 15.000 eura).

Aleksandar je tokom pet dana sudjelovanja u emisiji morao raditi u skloništu za pse “Valenta”, pa je i tu ostavio poklon od 15.000 eura.

Još 15.000 eura ruski milijarder poklonio je Andreju i Nataliji, mladoj porodici čije dijete boluje od hidrocefalusa.